GRØNTOFFELSALAT
Grøntoffelsalat
4 personer
300 g hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 spsk smør
1 bundt karotter
1 rødløg
2 røde æbler
600 g kogte kartofler
75 g mandler
Krydderurter f.eks. persille og brøndkarse
Fremgangsmåde
Smelt smørret i gryden, tilsæt grønkålen og lad den tø langsomt op. Rens karotterne og skær dem i skiver. Pil rødløget og skær det i tern. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern. Hak mandlerne groft. Vend den lune grønkål med halverede kogte kartofler. Pynt grønkålskartoflerne med rødløg, æbletern, mandler og friske krydderurter.
Serveringsforslag:
Hovedret
Grøntoffelsalat med f.eks. kalvemørbrad, kylling eller grillede lammekoteletter.
Vegetarret
Retten kan serveres som vegetarret eventuelt med ristet rugbrød.
Portionsfakta og energiindhold:
1 portion grøntoffelsalat, 100 g kylling
Energiindhold: | Uden tilbehør: | Med tilbehør: |
---|---|---|
1476KJ/351kcal | 1819KJ/433kcal | |
Protein: | 12% | 29% |
Kulhydrat: | 50% | 38% |
Fedt: | 38% | 33% |