3 personer

500g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
25g oliemargarine
1 1/2 dl mælk/fløde
Salt
Peber

8 pølser/kogepølser, ca. 800g

Fremgangsmåde 
Tø grønkålen op i oliemagarinen i en tykbundet gryde ved svag varme. Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også suppe fra kogepølserne. I daglig tale kaldet "kålpølser".

Serveringsforslag:
Hovedret/frokost
Sønderjydsk grønlangkål til "kålpølser", rødbeder, sennep samt små hvide kartofler.

Sønderjydsk grønlangkål til hamburryg, "kålpølser", flæsk, rødbeder, sennep samt små hvide og sukkerbrunede kartofler.

Vegetarret
Servér grønlangkål i butterdejsreder eller i tærter med majs, ærter og groft rugbrød.


Portionsfakta og energiindhold:
1/4 af grønlangkålen serveret med 200 g kartofler, 2 stk hamburgerryg (150g) og 2 spsk sennep. Kålen er tilberedt med letmælk.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
336KJ/80kcal2537KJ/604kcal
Protein:19%29%
Kulhydrat:26%35%
Fedt:55%36%