SØNDERJYDSK GRØNLANGKÅL
Sønderjydsk grønlangkål
3 personer
500g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
25g oliemargarine
1 1/2 dl mælk/fløde
Salt
Peber
8 pølser/kogepølser, ca. 800g
Fremgangsmåde
Tø grønkålen op i oliemagarinen i en tykbundet gryde ved svag varme. Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også suppe fra kogepølserne. I daglig tale kaldet "kålpølser".
Serveringsforslag:
Hovedret/frokost
Sønderjydsk grønlangkål til "kålpølser", rødbeder, sennep samt små hvide kartofler.
Sønderjydsk grønlangkål til hamburryg, "kålpølser", flæsk, rødbeder, sennep samt små hvide og sukkerbrunede kartofler.
Vegetarret
Servér grønlangkål i butterdejsreder eller i tærter med majs, ærter og groft rugbrød.
Portionsfakta og energiindhold:
1/4 af grønlangkålen serveret med 200 g kartofler, 2 stk hamburgerryg (150g) og 2 spsk sennep. Kålen er tilberedt med letmælk.
Energiindhold: | Uden tilbehør: | Med tilbehør: |
---|---|---|
336KJ/80kcal | 2537KJ/604kcal | |
Protein: | 19% | 29% |
Kulhydrat: | 26% | 35% |
Fedt: | 55% | 36% |