HVIDKÅLSSALAT
HVIDKÅLSSALAT
4 personer
500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl appelsinjuice
1 bdt forårsløg
1 1/2 dl rosiner
1/2-1 dl hørfrø
1 1/2 spsk ahornsirup
2 spsk hakket bredbladet persille
1/2 tsk peber
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Optø hvidkålen, hæld den i en gryde med appelsinjuice og varm op. Rens forårsløgene og skær dem i skiver. Vend kålen med rosiner, forårsløg, hørfrø, ahornsirup og smag til med salt, peber og hakket persille.
Tilsættes appelsiner, skræl dem, fjern den hvide hinde og filetér dem i både og tilsæt.
Serveringsforslag:
Appelsinhvidkål serveres lun til grillmad, pølser, koteletter, frikadeller eller hvidkålsdeller med kogte kartofler. Kom evt. hakket æble eller kogte broccolibuketter i appelsinhvidkålen.
Vegetarret
Appelsinhvidkål med sprøde hvidkålsdeller, grønne asparges og ristet groft rugbrød.
Portionsfakta og energiindhold:
1 portion appelsinhvidkål, 1 grønkålsbøf, 150 g kartofler og 1 dl grønkålsdressing.
Energiindhold: | Uden tilbehør: | Med tilbehør: |
---|---|---|
437KJ/104kcal | 2360KJ/562kcal | |
Protein: | 11% | 16% |
Kulhydrat: | 70% | 68% |
Fedt: | 19% | 16% |