4 personer

500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl appelsinjuice
1 bdt forårsløg
1 1/2 dl rosiner
1/2-1 dl hørfrø
1 1/2 spsk ahornsirup
2 spsk hakket bredbladet persille
1/2 tsk peber
1 tsk salt


Fremgangsmåde 

Optø hvidkålen, hæld den i en gryde med appelsinjuice og varm op. Rens forårsløgene og skær dem i skiver. Vend kålen med rosiner, forårsløg, hørfrø, ahornsirup og smag til med salt, peber og hakket persille. 

Tilsættes appelsiner, skræl dem, fjern den hvide hinde og filetér dem i både og tilsæt.

Serveringsforslag:
Appelsinhvidkål serveres lun til grillmad, pølser, koteletter, frikadeller eller hvidkålsdeller med kogte kartofler. Kom evt. hakket æble eller kogte broccolibuketter i appelsinhvidkålen.

Vegetarret
Appelsinhvidkål med sprøde hvidkålsdeller, grønne asparges og ristet groft rugbrød.


Portionsfakta og energiindhold:
1 portion appelsinhvidkål, 1 grønkålsbøf, 150 g kartofler og 1 dl grønkålsdressing.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
437KJ/104kcal2360KJ/562kcal
Protein:11%16%
Kulhydrat:70%68%
Fedt:19%16%