6-8 personer

500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 stort løg
1 spsk olivenolie
500g hakket oksekød
1-2 røde peberfrugter
1 dåse kogte røde kidneybønner
1 dåse hakkede tomater
3 dl grøntsagsbouillon
2 spsk soja
2 spsk tomatpuré
2-3 fed hvidløg
1/2 tsk stødt chili
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
Salt og peber
Evt. chilisauce/Tabasco


Fremgangsmåde 

Svits løgene i olie/oliemargarinen og steg derefter oksekødet. Tilsæt den optøede hvidkål, peberfrugter, hvidløg, chili, spidskommen, koriander, soja, tomatpure, vand og bouillon. Tilsæt til sidst kidneybønner og evt. lidt mere vand og smag til med salt og chili. Varmes godt igennem. Kan evt. jævnes.

Guacamole
1 avocado, ½-1 dl græsk yoghurt 2%. Efter smag tilsættes citron, hvidløg og salt og peber. 

Serveringsforslag:
Hovedret
Chili con hvidkål med ris eller kartofler og en sød salat af fintsnittede æbler og gulerødder. 

Frokost
Chili con hvidkål med små tacoskaller eller majspandekager og guacamole samt en salat. Kan også bages ind i en grov pirogdej.

Vegetarret
Chili con hvidkål. Undlad oksekød og anvend i stedet kogt, hakket hvidkål eller 500 g mosede selleri. Server dertil som ovenfor.

Tips
Retten kan tilberedes gluten- og laktosefri. 


Portionsfakta og energiindhold:
1 portion Chili con hvidkål med 2 dl kogte ris og 200 g gulerods/æblesalat.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
749KJ/178kcal1111KJ/264kcal
Protein:41%17%
Kulhydrat:34%80%
Fedt:26%7%