HVIDKÅLS-KYLLINGEDELLER
HVIDKÅLS-KYLLINGEDELLER
15 stk.
250g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 lille løg - ca. 70g
400-500g hakket kyllingefars
1 stort æg
1 spsk sennep
1/2 tsk kværnet muskatnød
1 spsk hakket frisk/1 stk tørret rosmarin
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Evt. 2 spsk kartoffelmel
Olie til stegning
Fremgangsmåde
Den optøede hvidkål tilsættes alle ingredienser og røres godt sammen.
Formes til frikadeller med en spiseske og steges i olie på en varm pande.
Serveringsforslag:
Hvidkåls-kyllingedeller med broccolisalat og små pillede kartofler.
Portionsfakta og energiindhold:
150 g kartofler, 3 stk hvidkåls-kyllingedeller, 300 g dampet broccoli og mager sovs.
Energiindhold: | Uden tilbehør: | Med tilbehør: |
---|---|---|
240KJ/57kcal | 1910KJ/545kcal | |
Protein: | 54% | 35% |
Kulhydrat: | 9% | 45% |
Fedt: | 37% | 19% |