HVIDKÅLS-LAKSEMOUSSE
HVIDKÅLS-LAKSEMOUSSE
6-8 personer
500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500g fersk eller røget laks fri for skind
3 æg
1/2 spsk paprika
1/2 spsk sennep, evt. grovkornet
3 tsk salt
1/4 tsk groft peber
3 spsk finthakket purløg
3 tsk whisky eller cognac
1 1/2 spsk olie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175°.
Dup laksen tør med et stykke køkkenrulle. Blend laksekødet groft.
Pisk æggene med paprika, sennep, salt og peber. Vend laksen og den optøede hvidkål i en skål og tilsæt æggeblandingen og purløg. Smør en bageform med olie, kom hvidkåls-laksemoussen i og bag den i ovnen i 30 minutter på nederste rille. Lad hvidkåls-laksemoussen køle af i formen.
Tips
Hvidkåls-laksemoussen kan også bages i muffins forme. Bagetid ca. 20-25 minutter.
Serveringsforslag:
Forret/frokostret/buffet
Hvidkåls-laksemoussen serveres med citron-både, grøn salat og friske krydderurter eller eksempelvis med kaviar, æg og tomater.
Servér ristet groft brød og grønkåls- eller purløgsdressing til.
Portionsfakta og energiindhold:
200 g hvidkåls-laksemousse m. 1 dl grønkålsdressing, 30 g kaviar, 1 æg, 1 tomat og en skive franskbrød.
Energiindhold: | Uden tilbehør: | Med tilbehør: |
---|---|---|
500KJ/119kcal | 2515KJ/599kcal | |
Protein: | 39% | 34% |
Kulhydrat: | 10% | 29% |
Fedt: | 51% | 37% |