6-8 personer

500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500g fersk eller røget laks fri for skind
3 æg
1/2 spsk paprika
1/2 spsk sennep, evt. grovkornet
3 tsk salt
1/4 tsk groft peber
3 spsk finthakket purløg
3 tsk whisky eller cognac
1 1/2 spsk olie


Fremgangsmåde 

Tænd ovnen på 175°.
Dup laksen tør med et stykke køkkenrulle. Blend laksekødet groft. 
Pisk æggene med paprika, sennep, salt og peber. Vend laksen og den optøede hvidkål i en skål og tilsæt æggeblandingen og purløg. Smør en bageform med olie, kom hvidkåls-laksemoussen i og bag den i ovnen i 30 minutter på nederste rille. Lad hvidkåls-laksemoussen køle af i formen.

Tips
Hvidkåls-laksemoussen kan også bages i muffins forme. Bagetid ca. 20-25 minutter.

Serveringsforslag:
Forret/frokostret/buffet
Hvidkåls-laksemoussen serveres med citron-både, grøn salat og friske krydderurter eller eksempelvis med kaviar, æg og tomater.
Servér ristet groft brød og grønkåls- eller purløgsdressing til. 


Portionsfakta og energiindhold:
200 g hvidkåls-laksemousse m. 1 dl grønkålsdressing, 30 g kaviar, 1 æg, 1 tomat og en skive franskbrød.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
500KJ/119kcal2515KJ/599kcal
Protein:39%34%
Kulhydrat:10%29%
Fedt:51%37%