20 stk

500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
3 gulerødder, ca. 300g
1 lille løg
1 håndfuld bredbladet persille
4 kogte kartofler, ca. 300g
1 fed hvidløg
3 æg
1 spsk salt
2 tsk peber
1 1/2 tsk karry
50g hvedemel
4 spsk rasp
Smør/oliemargarine til stegning


Fremgangsmåde 

Optø hvidkålen. Skræl og riv gulerødder og løget fint. Hak persille fint. Skræl de kogte kartofler og mos dem med en gaffel i en stor skål. Tilsæt hvidkål, gulerødder, løg, persille og presset hvidløg. Kom æggene i et ad gangen, under omrøring. Tilsæt resten af ingredienserne og rør kålfarsen sammen. Form farsen til flade runde kager (ø7 cm) på ca. 1 cm i højden. Steg hvidkålshapserne i smør/oliemargarine på panden i ca. 5 minutter på hver side ved middel varme.

Serveringsforslag:
Servér hvidkålshapserne som tilbehør til kød eller som en ren vegetarret med tomat- eller bønnesalat.


Portionsfakta og energiindhold:
3 hvidkålshapser med salat af 100 g tomat, 100 g grønne bønner og 100 g kidneybønner.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
281KJ/67kcal1334KJ/318kcal
Protein:15%19%
Kulhydrat:61%64%
Fedt:24%17%