HVIDKÅLSKROKETTER
HVIDKÅLSKROKETTER
24 stk
500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 løg
1 fed hvidløg
500g hakket kalv og flæsk
40g hvedemel
1-2 tsk karry
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Rasp, til panering
Smør/oliemargarine til stegning
Fremgangsmåde
Hvidkålen tøes op og blandes med kødet, ingredienserne tilsættes, og farsen røres til den er fast, tilsæt evt. mere mel. Farsen formes til kroketter i passende størrelser og rulles i rasp, hvorefter de steges på panden.
Serveringsforslag:
Hovedret:
Hvidkålskroketter med flûtes, grøn salat og balsamico eddike.
Frokostret:
Hvidkålskroketter med tomat og agurkeskiver samt flûtes og en tomatdressing
Ta’ selv bordet:
Hvidkålskroketter med ærter og majs samt en dressing med purløg/persille.
Madpakke:
1 hvidkålskroket, 1 skolerugbrød, stave af gulerod og agurk.
Portionsfakta og energiindhold:
4 Hvidkålskroketter, 50 g flûte og 300 blandet salat.
Energiindhold: | Uden tilbehør: | Med tilbehør: |
---|---|---|
327KJ/78kcal | 2126KJ/506kcal | |
Protein: | 26% | 16% |
Kulhydrat: | 24% | 47% |
Fedt: | 50% | 34% |