SPICY THAIRULLER MED HVIDKÅL
SPICY THAIRULLER MED HVIDKÅL
12 stk / 4 personer
250g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
2 gulerødder
1 bdt forårsløg
1 rød snackpeber
150g sukkerærter
1/2 - 1 rød chili, mild
1 håndfuld friske koriander
1 pk rispapir, ca. 12 stk
Sojasauce eller sød chilisauce
Rispapir forhandles i supermarkeder ved asiatiske tørvarer. Følg brugsanvisningen på pakken, da tilberedningstiden kan variere.
Fremgangsmåde
Tø hvidkålen op. Rens grøntsagerne og snit dem i tynde fine strimler (julienne). Flæk chilien på langs, fjern kernerne og hak chilien fint. Vend det hele sammen i en skål med hvidkål og hakkede koriander.
Hæld 1/2 liter kogende vand i et fladt fad og læg et rent fugtigt viskestykke på køkkenbordet. Dyp et stykke rispapir i det varme vand i 5-15 sekunder og læg det fladt på viskestykket. Fyld et par skefulde grønsagsfyld på rispapirets nederste del og rul det halvt sammen omkring fyldet. Buk enderne ind over og rul rispapiret helt.
Serveringsforslag:
Nyd rullerne rå med soja- eller sød chilisauce. Tilsæt evt. lidt fint strimlet stegt kyllig, oks- eller svinekød i rullerne eller servér kødet som tilbehør.
Portionsfakta og energiindhold:
Portionsdata: 4 stk ruller pr. person
Energiindhold: | 4 stk | |
---|---|---|
714KJ/170kcal | ||
Protein: | 9% | |
Kulhydrat: | 87% | |
Fedt: | 4% | |